imovina.net Nekretnine oglasi, vesti i edukacije

Trendovi dizajna enterijera u 2024. godini.

27.12.2023 Izvor: imovina.net Autor: imovina.net
Trendovi dizajna enterijera u 2024. godini.
pexels.com

Nova godina donosi nova preispitivanja pa tako i u pogledu odluka koje smo donosili u prethodnom periodu a ticale su se uređenja našeg okruženja. U nastavku pročitajte o najnovijim predviđanjima koja se tiču uređenja enterijera u periodu pred nama.

Pantone, globalni autoritet za komunikaciju u boji, kaže da će boja koja će obeležiti 2024. godinu biti boja breskve, tj. narandžasto-roza. Svakako, pored nje, boja koja će obeležiti naredne godine je braon! Ovo je zaista osvrt na prošlost koja se vraća kroz tople nijanse koje su obeležile sedamdesete i osamdesete godine. Braon boju propratiće žuta i nijanse smeđe. Ono što će biti specifično je upotreba tamno braon boje na velikim površinama, poput zidova ili podova, ne samo u vidu trpezarijskih ili radnih stolova ili garnitura u dnevnoj sobi.

pexels.com

Sledeći trend bio bi odlazak sjajnih i belih zidova u prošlost a ubacivanje teksture kako na zidu tako i u materijalima koje koristite za jastučiće, prekrivače i ostale elemente dekoracije biće totalno in. Bukle je poželjan materijal koji može biti prisutan i u celom domu. To je klasika i uvek dodaje prekrasnu teksturu prostoru. Ovakva geometrija tekstura posebno bude naglašena kada se doda svetlost različite jačine.

pexels.com

Što se tiče popularnih materijala u kuhinji, trpezariji i kupatilu, terakota i keramika zaslužuju prvo mesto. Privlačnost glaziranog ili neglaziranog materijala na bazi gline verovatno se može pripisati njegovoj upotrebi u širokom rasponu dizajnerskih i arhitektonskih stilova, od italijanskog i španskog do marokanskog stila.

Precizne ravne linije nikako neće biti u trendu! Naprotiv, primetan je trend zaobljenih ivica, posebno belih i bež sofa. Pritom, ono što treba zapamtiti u vezi s bilo kojim trendom jeset da ga ne želite svuda jednolično primenjivati, pa tako npr. ako imate jedan zakrivljeni komad, pobrinite se da u prostoriji ima i komada ravnih linija - to je mešavina i ravnoteža koja čini prostor zanimljivim.

pexels.com

Što se tiče podova i tepiha, često ćete viđati čokoladne, smeđe i tamnozlatne nijanse, gde će mešati nova, održiva vlakna poput aloe i svile od eukaliptusa sa vunom, kako bi se stvorilo što više dubine i teksture u tepisima.

U prognozi trendova ističe se i povećana potražnja za nesavršenim dizajnom koji uključuje ručno izrađene detalje, nasleđene, starinske ili vintage predmete izrađene sa pažnjom, sa posebnim naglaskom na prirodne materijale.

Da zaključimo - idealan dom prema stručnjacima u 2024. godini izgledao bi upravo ovako: braon sofa od brušene kože, na zidu iznad nje slika velikog formata, na zidu boje breskve, drveni sto sa knjigama i vazama, dve fotelje sa prugastim jastucima i pomoćni sto sa velikom vazom i ogromnim buketom cveća. U baru i salonu nalazi se drveni pod, prozori su drveni, komoda je od orahovine, u trpezariji je okrugli sto, stolice niskog naslona od buklea dok je tepih grubih nesavršenih linija.

Podeli
Najčitanije
Kupoprodaja nepokretnosti: Podrška koja svima znači, gde pitati i koga?
Kupoprodaja nepokretnosti: Podrška koja svima znači, gde pitati i koga?

Kupoprodaja nepokretnosti za najveći broj ljudi predstavlja uglavnom srećan, ali istovremeno i vrlo stresan događaj u životu. Naučno je dokazano da je...

SAZNAJ VIŠE
U Srbiji se i dalje gradi sve više novih stambenih objekata
U Srbiji se i dalje gradi sve više novih stambenih objekata

Na osnovu poslednjeg izveštaja Republičkog zavoda za statistiku, zabeležen je rast od 0,6% broja izdatih građevinskih dozvola u mesecu Februaru 2024. ...

SAZNAJ VIŠE
RGZ poziv na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana
RGZ poziv na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana

U svetlu nedavnog predloga koji je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podnela Ustavnom sudu Srbije, Republički geodetski zavod ape...

SAZNAJ VIŠE
Popularne pretrage
PRODAJA NEKRETNINA
Prodaja stanova Prodaja kuća Prodaja zemljišta Prodaja poslovnog prostora
Prodaja vikendica Prodaja stanova Beograd Prodaja stanova do 70000 Beograd Prodaja kuća Beograd
Prodaja zemljišta Beograd Prodaja lokala Beograd Prodaja garaža Beograd Prodaja stanova Niš
Prodaja kuća Niš Prodaja stanova Novi Sad Prodaja kuća Novi Sad Prodaja stanova Zrenjanin
Prodaja kuća Zrenjanin Prodaja stanova Kragujevac Prodaja kuća Kragujevac Prodaja stanova Zlatibor
IZDAVANJE NEKRETNINA
Izdavanje stanova Izdavanje kuća
Izdavanje stanova Beograd Izdavanje stanova do 300e Beograd
Izdavanje stanova Novi Sad Izdavanje stanova Kragujevac
Izdavanje stanova Niš Izdavanje poslovnog prostora
Izdavanje garaža Smeštaj, stan na dan
OSTALI LINKOVI
Novogradnja
Nekretnine sa sniženom cenom
Statistika cena nekretnina
Procena vrednosti nekretnine
Korisne informacije

Pregled nekretnina na različitim lokacijama
NEKRETNINE | SMEŠTAJ | KUPOVINA | IZNAJMLJIVANJE | ZAMENA | 3D TURA | INOSTRANSTVO
Nekretnine oglasi, vesti i edukacije


2004-2024 ® Copyright Rezon Media Grup
Kolačići (cookies) nam pomažu da vam obezbedimo najbolje korišćenje naših usluga. Korišćenjem usluga našeg sajta, pretpostavićemo da se sa tim slažete.

Saznajte više.