Imovina.net logo Nekretnine oglasi, vesti i edukacije

Pomoć - Najčešća pitanja

Poštovani posetioci i korisnici sajta imovina.net,
U nastavku možete pronaći odgovore na najčešće postavljana pitanja prilikom korišćenja sajta, a ukoliko na neko pitanje nismo odgovorili ili imate za nas primedbu, predlog, sugestiju, javite nam se putem kontakt podataka.

Ova stranica će se periodično dopunjavati nudeći vam odgovore na nova pitanja i objašnjenja o novouvedenim opcijama i servisima na sajtu.

Uputstva i odgovori na često postavljana pitanja prilikom korišćenja sajta

I VLASNICI NEKRETNINA

1. Kako da se registrujem na sajtu imovina.net

Da biste postali naš registrovani korisnik potrebno je da izvršite registraciju odabirom opcije na stranici Prijava/Registracija. Popunite formular, čiji podaci mogu činiti sadržaj online deklaracije za oglašavanje. Ispunite obavezna polja i kliknite na POTVRDI REGISTRACIJU. Na e-mail adresu stići će Vam poruka za verifikaciju maila. Klikom na link iz maila ste potvrdili registraciju.

2. Nije vam stigao mail sa linkom za potvrdu registracije

Proverite neželjenu poštu, jer se može dogoditi da je verifikacioni mail tamo završio. Jedan od mogućih razloga jeste i da ste prilikom registracije uneli neispravnu mail adresu. Ukoliko je ovo slučaj ponovite postupak registracije. U slučaju da ni to nije razlog, kontaktirajte nas kako bismo pronašli rešenje za aktivaciju Vašeg naloga.

3. Zaboravljena lozinka

Ukoliko ste zaboravili lozinku koju ste ostavili prilikom registracije, možete je osvežiti tako što na kartici Prijava/Registracija odaberete opciju Zaboravljena lozinka i unesete svoju e-mail adresu. Na mail će Vam stići automatski generisana nova lozinka koju kasnije možete promeniti u svom nalogu.

4. Kako da uđem u svoj nalog

Da biste pristupili svom nalogu, birajte deo Prijava na kartici Prijava/Registracija i unesite e-mail adresu i lozinku koju ste ostavili prilikom registracije.

5. Kako da objavim besplatan oglas za nekretnine na sajtu imovina.net

Ukoliko ste vlasnik nekretnine i želite da objavite besplatan oglas, potrebno je da izvršite registraciju na sajtu, nakon čega najpre popunjavate tekst oglasa i nakon potvrde klikom na dugme Objavi, opciono obeležavate lokaciju na mapi i dodajete fotografije.

Besplatan oglas je standardni tekstualni oglas na sajtu, uz mogućnost postavljanja do 17 fotografija.

Oglas koji objavite na sajtu u kategorijama Prodaja ili Izdavanje na teritoriji Beograda i okoline, može biti štampan u vidu malog oglasa u časopisu Beogradske nekretnine, bez dodatnih troškova, ukoliko odaberete tu opciju u polju za popunjavanje teksta oglasa.

Takođe, dodatna pogodnost je što će Vaš oglas biti besplatno preveden i objavljen na vodećim inostranim portalima za nekretnine, našim saradnicima, čime povećavate mogućnost kontakata iz inostranstva. Vlasnici nekretnina mogu objaviti najviše 1 besplatan oglas u rubrikama Prodaja/Izdavanje i neograničen broj oglasa u rubrikama Kupovina, Iznajmljivanje, Zamena i Cimeri.

Ažuriranjem svog oglasa besplatno ga podižete u pretrazi.

Kako bi Vaš oglas bio što kvalitetniji, detaljniji i privlačniji potencijalnim korisnicima koji pretražuju sajt, predlažemo da ispratite sve korake za objavljivanje oglasa.

Registracija

Da biste objavili oglas na sajtu imovina.net, potrebno je da budete registrovani korisnik. Odabirom opcije Prijava/Registracija, odaberite opciju za registraciju vlasnika i popunite zahtevana polja koja će ujedno činiti i deklaraciju za oglašavanje nekretnine.

Verifikacija mail adrese

Nakon što ste popunili tražena polja i kliknuli na POTVRDI REGISTRACIJU dobićete poruku za verifikaciju maila. Kliknite na link i na taj način ste potvrdili svoju registraciju.

Prijava na nalog

Za ulazak u svoj nalog koristite mail i šifru koju ste naveli prilikom registracije. Ulazite u nalog popunjavanjem dela PRIJAVA. Ukoliko ste već prijavljeni, odaberite opciju OBJAVI OGLAS.

Odabir rubrike za objavljivanje oglasa

Odaberite najpre rubriku u kojoj želite da objavite oglas – Prodaja, Izdavanje, Kupovina, Iznajmljivanje ili Zamena.

Objavljivanje teksta oglasa

Nakon što ste odabrali rubriku kliknite na dugme OBJAVLJIVANJE NOVOG OGLASA i pristupite popunjavanju podataka o nekretnini. Pritom obratite pažnju na sledeća polja:

- Cena - upišite cenu nekretnine samo kao ceo broj bez tačke ili zareza. Važno je da cena bude realno iskazana, a ukoliko niste sigurni koju cenu biste stavili, oglasite najpribližniju prosečnu cenu, a u dodatnim informacijama upišite da je moguć dogovor oko cene.

- Podreon – polje je opciono i ovde možete napisati bližu lokaciju nekretnine. Npr. ulicu ili kraj u kome se nekretnina nalazi ili neki poznati objekat u blizini.

- Dodatne informacije – ovo polje maksimalno iskoristite za opis Vaše nekretnine kako biste povećali mogućnost da Vaš oglas bude zapažen. U ovom polju možete uneti i dodatne brojeve telefona, mail, i dodatne kontakt podatke.

- Časopis Beogradske nekretnine – ukoliko ste oglasili nekretninu na teritoriji Beograda i okoline, dostupno Vam je i ovo polje u kome možete odabrati da Vaš oglas bude besplatno štampan kao mali oglas u prvom narednom izdanju časopisa “Beogradske nekretnine”.

Kada ste uneli sve podatke, možete objaviti besplatan oglas klikom na dugme OBJAVI. Na ovaj način objavili ste besplatan standardni oglas.

Na Vašu e-mail adresu stići će potvrdna poruka o objavljivanju oglasa u kome će biti naveden datum do kog će oglas biti aktivan na sajtu. 48h i 24h pre isticanja oglasa dobićete podsetnik o tome putem mail adrese.

Obeležavanje lokacije na mapi

Nakon što ste uspešno objavili tekst oglasa prelazite na novu stranicu na kojoj imate mogućnost pozicioniranja nekretnine na Google mapi . Pogledajte odgovor na pitanje Kako obeležiti nekretninu na mapi prilikom objavljivanja besplatnog ili VIP oglasa?

Dodavanje fotografija

Nakon objavljivanja i/ili obeležavanja na mapi imate mogućnost dodavanja do 17 fotografija klikom na dugme Dodavanje fotografije . Pogledajte odgovor na pitanje Kako dodati fotografije prilikom objavljivanja besplatnog ili VIP oglasa?

Pregled oglasa

Pregledajte još jednom tekst Vašeg oglasa. U slučaju da želite da ga izmenite to možete uraditi klikom na dugme Promena teksta.

6. Kako da objavim VIP oglas na sajtu imovina.net

VIP oglas je istaknut plaćeni oglas koji se u pretragama pojavljuje odmah ispod TOP oglasa a iznad standardnih oglasa.

VIP oglas je istaknuti oglas koji se plaća putem SMS-a nakon objavljivanja besplatnog oglasa na sajtu.

VIP oglas na sajtu možete objaviti u rubrikama:
- Prodaja
- Izdavanje

Potrebno je da najpre objavite besplatan oglas.

Nakon popunjavanja podataka o oglasu, videćete predlog za objavljivanje VIP oglasa sa detaljnim instrukcijama. Dakle, potrebno je da pošaljete SMS poruku sa tekstom IMOVINA na broj 4130 i da kod koji dobijete u povratnoj SMS poruci unesete u roku od 5 dana u polje "Unesite Kod" na sajtu, u okviru teksta oglasa i potvrdite klikom na dugme OBJAVI.

Nakon objavljivanja oglasa, na Vašu e-mail adresu stići će potvrdna e-mail poruka sa datumom do kada će VIP oglas biti aktivan na sajtu (15 dana od datuma unosa VIP koda), nakon čijeg isteka ćete moći da produžite svoj oglas iznova kao VIP ili kao besplatan. Prilikom prvog objavljivanja oglasa možete odmah objaviti VIP oglas na period duži od 15 dana, slanjem više SMS poruka i unosom kodova, jedan za drugim, u polje "Unesite Kod".

VIP oglas objavljen na sajtu sa fotografijom u rubrikama prodaja/izdavanje nekretnine u Beogradu i okolini može biti besplatno štampan sa prvom fotografijom iz oglasa u narednom mesečnom izdanju oglasnika „Beogradske nekretnine“, ukoliko ste obeležili ovu opciju unutar teksta oglasa.

Cena zakupa VIP oglasa na 15 dana: MTS 362,64, Yettel 363,60, A1 Srbija 363,48 RSD sa pdv-om.

7. Kako obeležiti lokaciju na mapi prilikom objavljivanja oglasa na sajtu imovina.net

Obeležavanje nekretnine na Google mapi se obavlja nakon što ste uspešno završili popunjavanje teksta oglasa i kliknuli na OBJAVI. Na ovoj stranici imate mogućnost da postavljanjem strelice miša na Google mapi izvršite podešavanje lokacije koristeći ponuđeni alat klizač +/- i strelice gore/dole, levo/desno. Kada je mapa podešena na približnu lokaciju na kojoj se nalazi Vaša nekretnina klikom i držanjem miša prenesite crveni marker na tačnu lokaciju. Otpuštanjem miša crveni marker je postavljen na lokaciju i nakon klika na dugme Sačuvajte izmene obeležavanje lokacije je uspešno završeno a kao potvrda o uspešnosti - crveni marker dobija izgled kućice.

Ukoliko niste zadovoljni obeležavanjem i pozicijom nekretnine klikom na dugme Poništi izmene imate mogućnost ponovnog obeležavanja.

Napomena:
Obeležavanjem nekretnine na Google mapi povećavate mogućnost bržeg pronalaženja oglasa od strane korisnika sajta. Nekretnine koje nisu obeležene na Google mapi ne ulaze u rezultat pretrage kada korisnik pretražuje bazu nekretnina putem servisa Pretraga na mapi.

8. Kako dodati fotografije za oglas na sajtu imovina.net?

Kada ste popunili tekst oglasa i uspešno objavili Vaš besplatan ili VIP oglas, možete pristupiti unosu fotografija Vaše nekretnine.

Kliknite na dugme Dodaj sliku (17 max) za brzo i lako dodavanje velikih fotografija.

Ukoliko ovo ne funkcioniše na Vašem računaru izaberite drugu ponuđenu opciju za standardno dodavanje fotografija. Nakon klika, otvoriće se prozor za pretragu fotografija na računaru ili telefonu. U ovom koraku pronađite mesto na kome se nalaze fotografije Vaše nekretnine. Zatim, obeležite mišem (selektujte) jednu ili više fotografija istovremeno - maksimum 17. Klikom na dugme Preuzmite sliku sa svog uređaja a zatim Objavi sliku počinje proces postavljanja izabranih fotografija. Sačekajte nekoliko minuta dok se na sajtu ne pojave sve označene fotografije. Vreme postavljanja fotografija zavisi od brzine Vašeg interneta kao i veličine fotografija.

Nakon dodavanja svih željenih fotografija možete odrediti koja od njih će se prikazivati kao prva u oglasu. Klikom na link Početna, koji se nalazi ispod svake fotografije, postavite najreprezentativniju fotografiju kao prvu. Redosled prikazivanja ostalih fotografija u oglasu takođe možete odrediti koristeći ovaj link. Ukoliko niste zadovoljni nekom od postavljenih fotografija možete je ukloniti klikom na opciju Izbriši. Izbrisanu fotografiju možete zameniti dodavanjem nove fotografije sledeći ponovo ista uputstva.

Napomena:
Na osnovu naših Pravila i uslova oglašavanja, dozvoljeno je postavljati isključivo fotografije nekretnine koja je predmet oglašavanja, bez logotipa drugih portala ili nekih drugih obeležja koje se ne odnose na oglašenu nekretninu. Fotografije koje nisu objavljene u skladu sa gore navedenim mogu biti izbrisane sa sajta bez prethodnog upozorenja.

9. Kako da produžim trajanje svog oglasa?

Potrebno je da se ulogujete u svoj nalog na kartici Prijava, uz pomoć maila i lozinke, zatim uđete u detalje oglasa i na stranici Promena teksta u oglasu kliknete na OBJAVI. Ista opcija se koristi i za ažuriranje oglasa, tj. svaki put kada ažurirate svoj oglas Vi automatski produžavate i njegovo trajanje.

10. Kako da izmenim već postojeći oglas

Nakon što ste ušli u svoj nalog uz pomoć maila i lozinke i želite da promenite tekst oglasa, potrebno je da klikom na neki od podataka u oglasu, npr. Lokacija uđete u tekst oglasa. Na kartici Promena teksta možete da izmenite željeni podatak i da potvrdite izmenu klikom na OBJAVI. Ukoliko želite da promenite broj telefona, to nećete moći na ovaj način, već je potrebno da ga izmenite u profilu, izbrišete postojeći oglas i nakon toga ponovo objavite, kako bi oglas bio objavljen sa novim brojem telefona.

11. Kako da obrišem oglas

Da biste izbrisali svoj oglas potrebno je da se ulogujete u svoj nalog na kartici Prijava, koristeći svoj mail i lozinku, zatim pronađete svoj oglas u odgovarajućoj rubrici, uđete u njegov sadržaj i odaberete opciju Brisanje oglasa.

12. Na koji način mogu objaviti oglas u časopisu Beogradske nekretnine

Da bi Vaš oglas bio objavljen u časopisu Beogradske nekretnine, uslov je da se nekretnina prodaje ili izdaje na teritoriji Beograda i okoline.

Prvi korak jeste registracija na sajtu, zatim odabir rubrike i objavljivanje oglasa.

Prilikom popunjavanja teksta oglasa videćete ponuđenu opciju za štikliranje – Objavljivanje i u novom izdanju časopisa Beogradske nekretnine. Označite ovu opciju i potvrdite klikom na OBJAVI.

13. Kako sačuvati oglas koji mi odgovara

Da biste sačuvali oglas koji odgovara Vašim kriterijumima odaberite u okviru oglasa opciju Sačuvaj oglas. Oglasi će biti sačuvani sve dok ih ne izbrišete ili ih oglašivač ne izbriše iz svoje ponude, kao i dok ne izbrišete istoriju i ostala podešavanja svog pretraživača.

14. Kako mogu da stupim u kontakt sa oglašivačem

U detaljima oglasa možete pronaći kontakt telefon oglašivača, ili mu možete pisati putem e-mail forme, tako što unesete svoje pitanje, ime, svoju e-mail adresu i telefon.

II AGENCIJE ZA NEKRETNINE

1. Šta je potrebno za početak oglašavanja agencije na sajtu imovina.net?

Početni uslov za oglašavanje agencije za nekretnine na sajtu imovina.net jeste da je upisana u zvaničnom Registru posrednika.

Prvi korak jeste Registracija na sajtu, popunjavanjem traženih polja na kartici Registracija., kao i Deklaracije za oglašavanje. Po prijemu ovih podataka, nakon izvšene provere dobićete potvrdu putem maila o prijemu formulara kao i o daljim mogućnostima i uslovima oglašavanja.

Ukoliko želite da vaše oglase preuzimamo putem xml-a, potrebno je da nam pošaljete link sa kog možemo preuzeti oglase. U slučaju manuelnog unosa, dobićete instrukcije za upravljanje nalogom i oglasima.

2. Da li postoji mogućnost besplatnog oglašavanja na sajtu imovina.net?

Agencije za nekretnine koje prvi put koriste usluge portala, mogu dobiti određeni period besplatnog oglašavanja standardnih oglasa na sajtu, ili opciono druge kategorije, u zavisnosti od trenutno aktuelne promocije.

Po isteku promotivnog perioda mogu zadržati 1 besplatan standardni oglas na sajtu u rubrikama Prodaja/Izdavanje i neograničen broj oglasa u rubrikama Kupovina, Iznajmljivanje i Zamena ili zakupiti odgovarajuću opciju za nastavak saradnje iz Cenovnika.

3. Kako da objavim TOP oglas na sajtu imovina.net

TOP oglas je najistaknutiji plaćeni oglas na sajtu. TOP oglas na sajtu možete objaviti u rubrikama:
- Prodaja
- Izdavanje

TOP oglas je pozicioniran na naslovnoj strani sajta. Osim na naslovnoj stranici, TOP oglas se pojavljuje na vrhu liste oglasa dobijenih nakon pretrage po zadatim parametrima, iznad VIP i standardnih oglasa.

Samim tim, kako je najistaknutiji oglas u odnosu na ostale kategorije oglasa, TOP oglas je i najposećeniji oglas.

Proces objavljivanja TOP oglasa je jednostavan. Potrebno je da prilikom popunjavanja oglasa odaberete kategoriju TOP ili da označite ovu opciju u okviru već objavljenog standardnog oglasa.

Trajanje TOP oglasa je koliko Vi želite, tačnije, Vi zakupljujete TOP poziciju na mesec dana a na njoj možete da promenite neograničen broj oglasa tokom trajanja ovog perioda.

4. Kako da objavim oglas sa video snimkom i/ili 3d virtuelnom turom

Da biste objavili oglas sa video snimkom nekretnine ili virtuelnom turom, potrebno je da unesete linkove u za to zadatim poljima u okviru teksta oglasa prilikom objavljivanja standardnog ili VIP/TOP oglasa.

5. Kako da oglasim nekretninu i u inostranstvu

Ukoliko želite da svoju ponudu oglasite i na vodećim inostranim portalima za nekretnine, zahvaljujući našoj saradnji sa svetskom mrežom oglašivača Properstar, potrebno je da zakupite servis VIP PARTNER. Po aktivaciji ovog servisa svi vaši oglasi objavljeni na sajtu imovina.net biće automatski prevedeni i objavljeni na inostranim portalima koji su članice ovog sistema.

III INVESTITORI

1. Šta je potrebno za početak oglašavanja investitora na sajtu imovina.net?

Da biste oglasili svoju ponudu na sajtu imovina.net potrebno je da izvršite registraciju, popunjavanjem traženih polja na kartici Registracija na sajtu. Takođe, potrebno je da nam pošaljete popunjenu Deklaraciju za oglašavanje.

Po prijemu ovih podataka, nakon izvšene provere dobićete potvrdu putem maila o prijemu formulara kao i o daljim mogućnostima i uslovima oglašavanja.

2. Da li postoji mogućnost besplatnog oglašavanja na sajtu imovina.net?

Investitori koji prvi put koriste usluge portala, mogu dobiti određeni period besplatnog oglašavanja standardnih oglasa na sajtu, ili opciono druge kategorije, u zavisnosti od trenutno aktuelne promocije.

Po isteku promotivnog perioda mogu zadržati 1 besplatan standardni oglas na sajtu u rubrici Prodaja i neograničen broj oglasa u rubrikama Kupovina i Zamena ili zakupiti odgovarajuću opciju za nastavak saradnje iz Cenovnika.

3. Kako da objavim oglas Novogradnja na sajtu imovina.net?

Oglas Novogradnja je jedan od najistaknutijih plaćenih oglasa na sajtu. Oglas Novogradnja je pozicioniran na naslovnoj strani sajta. Osim na naslovnoj stranici, oglas Novogradnja se pojavljuje na vrhu liste oglasa dobijenih nakon pretrage po zadatim parametrima u posebno zadatom reklamnom polju, iznad TOP, VIP i standardnih oglasa. Takođe, ima i svoju zasebnu istaknutu stranicu.

Zbog svega napred navedenog, oglas Novogradnja beleži izuzetnu posećenost u odnosu na ostale kategorije oglasa.

Koraci za objavljivanje oglasa Novogradnja su sledeći. Nakon što ste ušli u svoj registrovani nalog na sajtu, birajte opciju Novogradnja. Popunite zahtevana polja i unesete tekst celokupnog projekta novogradnje. Nakon što ste kliknuli na OBJAVI, birate opciju unosa lokacije na mapi a zatim imate mogućnost da dodate do 20 fotografija, od kojih se prva pojavljuje u okviru oglasa na naslovnoj stranici sajta.

Pregled nekretnina na različitim lokacijama
BeogradBeograd - regijaBorBor - regijaČačakČačak - regijaJagodinaJagodina - regijaKikindaKikinda - regijaKragujevacKragujevac - regijaKraljevoKraljevo - regijaKruševacKruševac - regijaLeskovacLeskovac - regijaLoznicaLoznica - regijaNišNiš - regijaNovi PazarNovi Pazar - regijaNovi SadNovi Sad - regijaPančevoPančevo - regijaPirotPožarevacPožarevac - regijaPrijepolje - regijaProkupljeProkuplje - regijaŠabacŠabac - regijaSmederevoSmederevo - regijaSomborSombor - regijaSremska MitrovicaSremska Mitrovica - regijaSuboticaSubotica - regijaUžiceUžice - regijaValjevoValjevo - regijaVranjeVranje - regijaZaječarZaječar - regijaZrenjaninZrenjanin - regija
Popularne pretrage
PRODAJA NEKRETNINA
Prodaja stanova Prodaja kuća Prodaja zemljišta Prodaja poslovnog prostora Prodaja vikendica
Prodaja stanova Beograd Prodaja kuća Beograd Prodaja zemljišta Beograd Prodaja lokala Beograd Prodaja garaža Beograd
Prodaja nekretnina Niš Prodaja stanova Niš Prodaja kuća Niš Prodaja nekretnina Zrenjanin Prodaja stanova Zrenjanin
Prodaja kuća Zrenjanin Prodaja nekretnina Novi Sad Prodaja stanova Novi Sad Prodaja kuća Novi Sad Prodaja nekretnina Kragujevac
Prodaja stanova Kragujevac Prodaja kuća Kragujevac Prodaja stanova Zlatibor Prodaja nekretnina Užice Prodaja stanova Pančevo
IZDAVANJE NEKRETNINA
Izdavanje stanova Izdavanje kuća Izdavanje poslovnog prostora
Izdavanje stanova Beograd Izdavanje stanova Novi Sad Izdavanje stanova Niš
Izdavanje stanova Kragujevac Izdavanje nekretnina Beograd regija Izdavanje garaža
Izdavanje lokala Beograd Izdavanje lokala Novi Sad Izdavanje lokala Niš
Izdavanje lokala Kragujevac Izdavanje magacina Smeštaj, stan na dan
OSTALI LINKOVI
Novogradnja Nekretnine sa sniženom cenom
Statistika cena nekretnina Agencije za nekretnine u Srbiji
Investitori u Srbiji Koja je cena moje nekretnine
Časopis Beogradske nekretnine Oglasi za nekretnine u inostranstvu

NEKRETNINE | SMEŠTAJ | KUPOVINA | IZNAJMLJIVANJE | ZAMENA | 3D TURA | INOSTRANSTVO
Imovina.net logo Nekretnine oglasi, vesti i edukacije


2004-2024 ® Copyright Rezon Media Grup
Kolačići (cookies) nam pomažu da vam obezbedimo najbolje korišćenje naših usluga. Korišćenjem usluga našeg sajta, pretpostavićemo da se sa tim slažete.


Saznajte više