imovina.net Nekretnine oglasi, vesti i edukacije

Unesite boje u svoj enterijer

10.03.2023 Izvor: imovina.net Autor: imovina.net
Unesite boje u svoj enterijer
unsplash.com

Šarene boje u enterijeru kao nagoveštaj proleća – sjajna ideja zar ne? Istraživanja su pokazala da boje biramo na osnovu osobina svoje ličnosti ili pak ukoliko je reč o detaljima koje menjamo često – na osnovu raspoloženja. Boja koja preovladava u enterijeru je nešto što prvo primetimo, zato je važno posvetiti se ovoj važnoj stavki. Ukoliko želite da pokrenete novu energiju u prostoru, kombinujte više različitih boja.

Žuta boja povezuje se sa sunčevom svetlošću, optimizmom, srećom. Crvena je simbol ljubavi, radosti, odlučnosti. Narandžasta kombinuje ove dve boje i oslikava entuzijazam, razigranost, kreativnost. Zelena je boja harmonije, ravnoteže. Plava siboliše mir, mudrost, inteligenciju. Roze ili ružičasta boja odraz je optimizma, nežnosti. Braon boju biraju praktične i odgovorne osobe a siva je odraz stabilnosti, kompromisa i ozbiljnosti.

unsplash.com

Bela boja je siguran izbor za sve kombinacije a odražava čistoću, sigurnost, smirenost, organizovanost. Odlična je kao baza jer odgovara svim godišnjim dobima i raspoloženjima. Crna boja odražava kreativnost kroz detalje a ukoliko preovladava u enterijeru može da utiče na zatvorenost i mističnost prostora, zato se preporučuje da ne bude preovladavajuća boja.

Ukoliko ste odlučili da kombinujete boje, možete odabrati dva suprotna pravca – odabir sličnih ili komplementarnih nijansi ili pak potpuni miks suprotnih boja, što je ređi slučaj, za koji se odlučuju samo najhrabriji. Hladne boje, poput plave i zelene birajte kada želite da umirite svoj prostor i kreirate oazu za odmor. Suprotno tome, ukoliko želite da pojačate energiju prostora, odlučite se za tople boje – crvenu, žutu ili narandžastu.

unsplash.com

Najvažnije je napraviti ravnotežu u prostoru. Previše nijansi jedne iste boje može stvoriti neprijatan utisak. Zato se potrudite da napravite pravilnu kombinaciju sa neutralnim bojama – belom, braon, sivom ili nijansama smeđe boje. Ukoliko niste sigurni kakvu kombinaciju da napravite možete konsultovati stručnjake koji se bave uređenjem prostora koji će vam pomoći u ovoj odluci.

unsplash.com

Bez obzira na to da li bojama u enterijeru pokušavate da iskažete svoja osećanja ili jednostavno želite da odate utisak energičnosti, potrebno je oštro oko kako bi se uklopile savršene nijanse i vaša poruka bila u potpunosti prenesena. Pronađite inspiraciju u našim predlozima i krenite u potragu za željenim bojama.

Podeli
Najčitanije
Republički geodetski zavod uspostavlja blisku saradnju sa Međunarodnom asocijacijom za procenu vrednosti nepokretnosti (IAAO)
Republički geodetski zavod uspostavlja blisku saradnju sa Međunarodnom asocijacijom za procenu vrednosti nepokretnosti (IAAO)

Republički geodetski zavod bio je domaćin visokoj delegaciji Međunarodne asocijacije za procenu vrednosti (IAAO) iz Sjedinjenih Američkih Država. Jeda...

SAZNAJ VIŠE
Kako urediti dvorište bez travnjaka
Kako urediti dvorište bez travnjaka

Kupili biste kuću zbog komfora koji pruža takav život, ali ne biste da potrošite previše vremena na održavanje dvorišta, tj. trave; ili imate takvo d...

SAZNAJ VIŠE
Kupoprodaja nepokretnosti: Podrška koja svima znači, gde pitati i koga?
Kupoprodaja nepokretnosti: Podrška koja svima znači, gde pitati i koga?

Kupoprodaja nepokretnosti za najveći broj ljudi predstavlja uglavnom srećan, ali istovremeno i vrlo stresan događaj u životu. Naučno je dokazano da je...

SAZNAJ VIŠE
Popularne pretrage
PRODAJA NEKRETNINA
Prodaja stanova Prodaja kuća Prodaja zemljišta Prodaja poslovnog prostora
Prodaja vikendica Prodaja stanova Beograd Prodaja stanova do 70000 Beograd Prodaja kuća Beograd
Prodaja zemljišta Beograd Prodaja lokala Beograd Prodaja garaža Beograd Prodaja stanova Niš
Prodaja kuća Niš Prodaja stanova Novi Sad Prodaja kuća Novi Sad Prodaja stanova Zrenjanin
Prodaja kuća Zrenjanin Prodaja stanova Kragujevac Prodaja kuća Kragujevac Prodaja stanova Zlatibor
IZDAVANJE NEKRETNINA
Izdavanje stanova Izdavanje kuća
Izdavanje stanova Beograd Izdavanje stanova do 300e Beograd
Izdavanje stanova Novi Sad Izdavanje stanova Kragujevac
Izdavanje stanova Niš Izdavanje poslovnog prostora
Izdavanje garaža Smeštaj, stan na dan
OSTALI LINKOVI
Novogradnja
Nekretnine sa sniženom cenom
Statistika cena nekretnina
Procena vrednosti nekretnine
Korisne informacije

Pregled nekretnina na različitim lokacijama
NEKRETNINE | SMEŠTAJ | KUPOVINA | IZNAJMLJIVANJE | ZAMENA | 3D TURA | INOSTRANSTVO
Nekretnine oglasi, vesti i edukacije


2004-2024 ® Copyright Rezon Media Grup
Kolačići (cookies) nam pomažu da vam obezbedimo najbolje korišćenje naših usluga. Korišćenjem usluga našeg sajta, pretpostavićemo da se sa tim slažete.

Saznajte više.