imovina.net Nekretnine oglasi, vesti i edukacije

Renovirajte sami svoj luster ili lampu

14.11.2023 Izvor: imovina.net Autor: imovina.net
Renovirajte sami svoj luster ili lampu
pexels.com

Renoviranje starog lustera ili lampe može biti zabavan i kreativan projekat, a rezultati su često iznenađujuće impresivni. U ovom tekstu ćemo vam dati ideju kako možete transformisati svoj stari luster ili zidnu lampu u moderan komad, koristeći tehnike bojenja ili samostalne izrade postolja.

Recimo da imate stari luster u boji mesinga koji više ne odgovara vašem enterijeru. Jedan od predloga, pre nego što se odlučite za kupovinu novog, jeste da ga obojite u neku drugu boju koja će se uklopiti u ostatak enterijera.

pexels.com

Kako biste započeli proces, prva stvar koju treba da uradite jeste da pažljivo skinete sve delove lustera, uključujući i sijalice. Temeljno očistite sve delove. Koristite sredstvo za čišćenje metala kako biste uklonili prašinu, prljavštinu i stare ostatke boje. Isperite i ostavite da se osuši.

Pre nego što krenete s bojenjem, zaštitite delove koje ne želite da ofarbate. Odaberite boju koja vam se sviđa - crnu, zlatnu, srebrnu ili neku drugu modernu nijansu. Koristite sprej boju za metal i nanesite više tankih slojeva boje, čekajući da se svaki sloj osuši pre nanošenja sledećeg. Ovo će vam pomoći da postignete ravnomeran i glat izgled.

Nakon što se boja osuši, pažljivo montirajte sve delove lustera i zamenite sijalice. Vaš stari luster sada će izgledati potpuno novo i moderno.

Ukoliko ste malo veštiji, možete samostalno napraviti i zidnu lampu. Za to bi vam bila potrebna ploča, drvena ili metalna, kao osnova za vašu lampu, električni delovi, utikač, prekidač i žica, kao i sijalica po vašem izboru. Bušilicom napravite rupe za montažu na zid. Montirajte osnovu za lampu na zid i postavite električne delove prema vašem planu. Povežite žice prema uputstvima i bezbednosnim standardima. Uverite se da su svi spojevi sigurni i izolovani. Na kraju, dodajte sijalicu po vašem izboru na osnovu.

pexels.com

Renoviranje lustera ili izrada sopstvene zidne lampe može vam omogućiti da stvorite jedinstvene komade enterijera koji će osvežiti vaš dom. Budite kreativni i neka vaša lična nota sija kroz vaše DIY projekte.

Podeli
Najčitanije
Kupoprodaja nepokretnosti: Podrška koja svima znači, gde pitati i koga?
Kupoprodaja nepokretnosti: Podrška koja svima znači, gde pitati i koga?

Kupoprodaja nepokretnosti za najveći broj ljudi predstavlja uglavnom srećan, ali istovremeno i vrlo stresan događaj u životu. Naučno je dokazano da je...

SAZNAJ VIŠE
U Srbiji se i dalje gradi sve više novih stambenih objekata
U Srbiji se i dalje gradi sve više novih stambenih objekata

Na osnovu poslednjeg izveštaja Republičkog zavoda za statistiku, zabeležen je rast od 0,6% broja izdatih građevinskih dozvola u mesecu Februaru 2024. ...

SAZNAJ VIŠE
RGZ poziv na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana
RGZ poziv na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana

U svetlu nedavnog predloga koji je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podnela Ustavnom sudu Srbije, Republički geodetski zavod ape...

SAZNAJ VIŠE
Popularne pretrage
PRODAJA NEKRETNINA
Prodaja stanova Prodaja kuća Prodaja zemljišta Prodaja poslovnog prostora
Prodaja vikendica Prodaja stanova Beograd Prodaja stanova do 70000 Beograd Prodaja kuća Beograd
Prodaja zemljišta Beograd Prodaja lokala Beograd Prodaja garaža Beograd Prodaja stanova Niš
Prodaja kuća Niš Prodaja stanova Novi Sad Prodaja kuća Novi Sad Prodaja stanova Zrenjanin
Prodaja kuća Zrenjanin Prodaja stanova Kragujevac Prodaja kuća Kragujevac Prodaja stanova Zlatibor
IZDAVANJE NEKRETNINA
Izdavanje stanova Izdavanje kuća
Izdavanje stanova Beograd Izdavanje stanova do 300e Beograd
Izdavanje stanova Novi Sad Izdavanje stanova Kragujevac
Izdavanje stanova Niš Izdavanje poslovnog prostora
Izdavanje garaža Smeštaj, stan na dan
OSTALI LINKOVI
Novogradnja
Nekretnine sa sniženom cenom
Statistika cena nekretnina
Procena vrednosti nekretnine
Korisne informacije

Pregled nekretnina na različitim lokacijama
NEKRETNINE | SMEŠTAJ | KUPOVINA | IZNAJMLJIVANJE | ZAMENA | 3D TURA | INOSTRANSTVO
Nekretnine oglasi, vesti i edukacije


2004-2024 ® Copyright Rezon Media Grup
Kolačići (cookies) nam pomažu da vam obezbedimo najbolje korišćenje naših usluga. Korišćenjem usluga našeg sajta, pretpostavićemo da se sa tim slažete.

Saznajte više.